"Doğal ve Yapay Çevre" konusu kapsamında 3/K ve 3/L sınıfı öğrencilerimiz grup çalışması ile yaptıkları üç boyutlu yapay çevre çalışmalarını sergilediler.

Kütüphane Haftası Mart ayının son pazartesi ile başlayan hafta kutlanır. Bu bağlamda okul bahçemizde bir tören gerçekleştirdik. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Sonrasında, okulumuz kütüphanesinden en çok kitap alan öğrencilere ödüller verildi.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de öğrencilerimizi Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezinde gerçekleştirilen "Alice Harikalar Diyarında" adlı müzikal tiyatro gösterisine götürdük.

Çanakkale Zaferimizin 108. yılı okul bahçesinde yapılan törenle kutlandı. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

2/A, 2/B, 2/N ve 2/O sınıflarımız Bornova Belediyesinin de desteğiyle ata tohumu ekimi gerçekleştirmiştir. Saksılara ekilen tohumlar fidan haline geldiğinde okulumuz bahçesinde hazırlanan bölümlere öğrencilerimizle birlikte ekilecektir.

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 102. yılı kutlandı ve milli şair Mehmet Akif ERSOY anıldı.

Her yıl Mart ayının ilk haftası 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. 1 hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle içki ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak için zararları anlatılarak toplumda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Biz de okulumuzda yeşilay haftasını kutladık ve bir program gerçekleştirdik.

Şbt

Okulumuz öğrencilerinin başlatmış olduğu "Mavi Kapak Kampanyası" sayesinde ikinci tekerlekli sandalye alınarak deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi olan kişiye ulaştırılmıştır. Dedetorun Mavikapak olarak öğrencilerimize bir de teşekkür videosu gönderilmiştir. Bu süreçte ücretsiz kargo desteği sağlayan Atakan Bey'e de teşekkür ederiz. Öğretmenimiz Fatma ERKÖK, Atakan Bey'in de katkısı ile öğrencilerimizi geziyle ödüllendirmiştir. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu duyarlı çalışmalarından ötürü tebrik ederiz.

Okulumuz 4-H sınıfının Sosyal Bilgiler dersindeki "Farkındayım, Farklılıklara Saygılıyım" konusu işlendiği sırada "Mavi Kapak Kampanyası" fikri ortaya çıkmıştır. Öğrencilerimiz 21500 adet kapak toplayarak bu konuda proje yürüten kişilere ulaştırmıştır. Böylece okulumuz adına gönderilen kapaklarla bir engelli kızımıza tekerlikli sandalye alınarak teslim edilmiştir. Bu güzel kampanya projesini organize eden ve emek veren öğretmenlerimiz Fatma ERKÖK, Havva AYDIN, Hale BOZDAĞ, Nihal SEVİL ve Gamze ÖZYAKI'ya, öğrencilerimize ve aracılık eden diğer kişilere teşekkür ederiz.

3-C ve 3-K sınıfı öğrencilerimiz Çiğli Astronomi Havacılık ve Uzay Kampüsü'ne gezi gerçekleştirmiştir.

2-H sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Ülker GÜLÜMSER koordinatörlüğünde öğrenci ve velilere tiyatro gösterileri yapmıştır. Öğretmenimize, öğrencilere ve emeği geçen velilerimize teşekkür ederiz.

Anasınıfı öğrencilerimiz sinema gezisine götürülmüştür.

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası (12-18 Aralık)

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Bu kapsamda okulumuzda da çeşitli etkinliklerle yerli malı haftası kutlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla okulumuz bahçesinde anma töreni düzenlenmiştir.

Atatürk'ü Anma Haftası nedeniyle 4-G ve 4-A sınıfı, Ata'sının en sevdiği çiçek olan kasımpatıları ekerek sundu.