İZMİR / BORNOVA - Şehit Teğmen Murat Aslantürk İlkokulu

Ara

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası (12-18 Aralık)

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Bu kapsamda okulumuzda da çeşitli etkinliklerle yerli malı haftası kutlanmıştır.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla okulumuz bahçesinde anma töreni düzenlenmiştir.

Kas

Atatürk'ü Anma Haftası nedeniyle 4-G ve 4-A sınıfı, Ata'sının en sevdiği çiçek olan kasımpatıları ekerek sundu.

Kas

Cumhuriyetimizin 99.yıl dönümünü okulumuzda yapmış olduğumuz programla coşkuyla kutladık. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize, bize eşlik eden misafirlerimize teşekkür ederiz.

YAŞASIN CUMHURİYET!

Haz

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı bilgi yarışmamızı gerçekleştirdik. 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada 4/H sınıfı birinci, 4/B sınıfı ikinci, 4/D ve 4/E sınıfları üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, yarışmada emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenimizi okulumuz bahçesinde coşkuyla gerçekleştirdik. Ayrıca "Bahar Şenlikleri" kapsamındaki sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere tören sonunda ödülleri verildi. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğrencilerinin katılmış oldukları "BAHAR ŞENLİKLERİ" miz tamamlanmıştır. Turnuvalarda "Bayrak Yarışı" kategorisinde birinci olan 1-D sınıfı öğrencilerine, "Çift Ayak Atlama" turnuvasında birinci olan 2-L sınıfı öğrencilerine, "Futbol" turnuvasında birinci olan 3-B ve 4-A sınıfı öğrencilerine, "Yakan Top" turnuvasında birinci olan 3-D ve 4-L sınıfı öğrencilerine madalyaları ve ödülleri takdim edilmiştir. Turnuvalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuzda Engelliler Haftası kutlandı ve öğrencilerimizde farkındalık oluşturuldu. Pano çalışması yapıldı ve 2-L sınıfının hazırlamış olduğu çalışmalar öğrencilere izletildi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yılı okulumuz bahçesinde yapılan törende coşkuyla kutlandı. Ayrıca 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere, yoğun katılımla izlemeye gelen velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce her yıl düzenlenen "İzmir İnternet Haftası" etkinlikleri kapsamında okulumuz psikolojik danışmanı Hüseyin HACIOSMANOĞLU tarafından öğrencilerimize "İnternet, Ağlar ve İlgili Meslekler" konulu seminer yapılmış ve ayrıca pano hazırlanmıştır

Mrt

Çanakkale Zaferinin 107. yılı okulumuzda yapılan programla kutlandı. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz çok amaçlı salonunda 17.03.2022 tarihinde Kızılay kan bağışı yapılmaktadır. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızı okulumuza bekleriz.

Ock

Bakanlığımızın Temel Egitim Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında okulumuzda uygulanan "BENİM OYUN SANDIĞIM" projesi kapsamında 7 Türk  6 Suriyeli geçici sığınmacı öğrencimize oyun sandıkları teslim edilerek proje çalışmasına başlanmıştır.

Ock

Okulumuz psikolojik danışmanları Zeynep TELLİ ve Hüseyin HACIOSMANOĞLU tarafından 1. ve 2. sınıf öğrenci velilerine "İhmal ve İstismar" konusunda seminer verilmiştir.

Ara

Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Projesi kapsamında okulumuzda Atık Toplama Ekipmanları kurulmuştur. Toplanan atıklar Bornova Belediyesi Atık Toplama Birimi tarafından teslim alınmıştır. Bu sayede okulumuza T.C. İzmir Valiliği ÇevreŞehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Belgesi" verilmesi uygun görülmüştür.