İZMİR / BORNOVA - Şehit Teğmen Murat Aslantürk İlkokulu

Haz

Her eğitim-öğretim yılı sonunda düzenlenen Geleneksel Sınıflar Arası Bilgi Yarışması'nı gerçekleştirdik. Öncelikle, sınıflarını temsilen bu heyecanlı ve eğlenci yarışmaya katılma başarı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Bilgi yarışması sonuçları:

BİRİNCİ: 4-G SINIFI

İKİNCİ: 4-F SINIFI

ÜÇÜNCÜ: 4-L SINIFI olmuştur.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz. Dereceye giren öğrencilere karne töreninde madalya ve başarı belgesi verilecektir.

Haz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenimizi okulumuz bahçesinde coşkuyla gerçekleştirdik. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Baharın gelmesiyle birlikte artan gezilerimizde bu ay doğal yaşam alanlarına, İzmirin tarihi yerleri ve müzelerine geziler düzenledik. Bu güzel organizasyonları düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yılı okulumuz bahçesinde yapılan törende coşkuyla kutlandı.  Törende emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere, izlemeye gelen velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Her yıl 27 Mart "Dünya Tiyatro Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle 3.sınıflar olarak Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Küçük Prens" adlı tiyatro gösterine gittik. Gezide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 109. yılı okul bahçesinde yapılan törenle kutlandı. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103. yılı kutlandı ve milli şair Mehmet Akif ERSOY anıldı.

Mrt

Yeşilay Derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1 - 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin ve uyuşturucunun toplumumuza, aile yapımıza ve bireylere verdiği zararlar anlatılır. Biz de okul bahçemizde bir programla sağlıklı yaşamın önemini hatırlattık.Okul panosu hazırlandı, sınıflarda çeşitli etkinliklerle haftanın amacına yönelik çalışmalar, bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

Deprem-tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Öğrenciler ilk siren sesini duyduktan sonra sınıflarında çök-kapan-tutun hareketiyle depremin bitmesini (siren) bekledir. Daha sonra öğretmenlerin rehberliğinde hızla okulu boşaltarak bahçede belirlenen toplanma alanına intikal ettiler. Bu süreçte süre tutuldu ve tahliyeyi hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi tespit ettik.

Şbt

1. Dönem son haftasında çeşitli etkinlikler (bilgi yarışması, gezi, zeka oyunları, sinema, en sevdiğim oyuncak vb.) yaptık, bol bol eğlenerek tatile çıktık.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda belirlenen eserlerle okuma ve yazma çalışmaları yapıldı, yeni kelimeler öğrenildi, bu kelimelerle resimler hazırlandı ve panolar oluşturuldu.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte yazar İzzet GÜLDOĞAN  anasınıfı öğrencilerimizle buluşmuştur. Etkinlikte Etkileşimli Okuma, Parmak Oyunu, Soru-cevap ve kitap imzalama gerçekleştirilmiştir. Yazarımıza katılımından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca etkinliği planlayan anasınıfı öğretmenimiz Yeliz ÇALIŞKAN başta olmak üzere öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.

Ock

15 Temmuz temalı okul gazetemiz yayınlanmıştır. Okumak içi tıklayınız.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Bu kapsamda okulumuzda da çeşitli etkinliklerle yerli malı haftası kutlanmıştır.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü okul bahçesinde yapılan törenle kutlanmıştır. Töreni hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize, katılım sağlayıp yardımcı olan velilerimize teşekkür ederiz.

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…"

Mustafa Kemal ATATÜRK