Her yıl 27 Mart "Dünya Tiyatro Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle 3.sınıflar olarak Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Küçük Prens" adlı tiyatro gösterine gittik. Gezide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Çanakkale Zaferimizin 109. yılı okul bahçesinde yapılan törenle kutlandı. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103. yılı kutlandı ve milli şair Mehmet Akif ERSOY anıldı.

Yeşilay Derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1 - 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin ve uyuşturucunun toplumumuza, aile yapımıza ve bireylere verdiği zararlar anlatılır. Biz de okul bahçemizde bir programla sağlıklı yaşamın önemini hatırlattık.Okul panosu hazırlandı, sınıflarda çeşitli etkinliklerle haftanın amacına yönelik çalışmalar, bilgilendirmeler yapıldı.

Deprem-tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Öğrenciler ilk siren sesini duyduktan sonra sınıflarında çök-kapan-tutun hareketiyle depremin bitmesini (siren) bekledir. Daha sonra öğretmenlerin rehberliğinde hızla okulu boşaltarak bahçede belirlenen toplanma alanına intikal ettiler. Bu süreçte süre tutuldu ve tahliyeyi hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi tespit ettik.

Şbt

1. Dönem son haftasında çeşitli etkinlikler (bilgi yarışması, gezi, zeka oyunları, sinema, en sevdiğim oyuncak vb.) yaptık, bol bol eğlenerek tatile çıktık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda belirlenen eserlerle okuma ve yazma çalışmaları yapıldı, yeni kelimeler öğrenildi, bu kelimelerle resimler hazırlandı ve panolar oluşturuldu.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte yazar İzzet GÜLDOĞAN  anasınıfı öğrencilerimizle buluşmuştur. Etkinlikte Etkileşimli Okuma, Parmak Oyunu, Soru-cevap ve kitap imzalama gerçekleştirilmiştir. Yazarımıza katılımından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca etkinliği planlayan anasınıfı öğretmenimiz Yeliz ÇALIŞKAN başta olmak üzere öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.

15 Temmuz temalı okul gazetemiz yayınlanmıştır. Okumak içi tıklayınız.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Bu kapsamda okulumuzda da çeşitli etkinliklerle yerli malı haftası kutlanmıştır.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü okul bahçesinde yapılan törenle kutlanmıştır. Töreni hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize, katılım sağlayıp yardımcı olan velilerimize teşekkür ederiz.

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…"

Mustafa Kemal ATATÜRK

Lösemili Çocuklar Haftası (2-8 Kasım 2023)

Öğretmenlerimiz hastalık ve tedavisi konusunda öğrencilere bilgilendirmeler yaptı. Öğretmen ve öğrencilerimiz panolar hazırladı ve turuncu kurdele takarak, kıyafetler giyerek bu hastalık konusuna dikkat çektiler. Çalışma yapan arkadaşlara teşekkür ederiz.

Hastalık hakkında sağlık bakanlığının bilgilendirme  yazısı için tıklayınız

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle andık. Anma törenini hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

(Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK)

Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını da minnetle andık. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz."

M. Kemal ATATÜRK

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını coşkuyla ve sevinçle kutlamak adına okulumuzun her yerini süsledik. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu güzel çalışmalar için teşkkür ederiz.