T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - Şehit Teğmen Murat Aslantürk İlkokulu

Teşekkür

Okulumuza Adını Veren

ŞEHİT PİYADE TEĞMEN MURAT ARSLANTÜRK

22.11.1968 - 20.07.1991

 

Şehit vatan uğrunda canını feda eder.

Şehit millet uğrunda Rabbin yolundan gider.

 

O, vatanına borcunu kanıyla ödeyen şehidimiz..

            22 Kasım 1968'de Denizli'de doğdu. Denizli Hacı Halil Bektaş İlkokulu ve Pamukkale Ortaokulu'nu bitirdi. Önce İstanbul'da Kuleli Askeri Lisesine başladı daha sonra İzmir Maltepe Askeri Lisesine devam etti.

Daha küçük yaşlarda asker olmaya karar vermişti. Hatta sünnet olduğunda bile asker üniforması giymişti. Liseden sonra Ankara Kara Hara Okuluna devam etti. Aslında havacı olmak istiyordu. Hava Harp Okuluna gitmek onun gönlünde yatan aslandı. Ancak babası havacı olmasını istememişti. "Kaza olursa bir parçanı bile bulamayız" demişti ona ve onu ikna etti.

Böyle başladığı Kara Harp Okulundan 30Ağustos 1990'da teğmen olarak mezun oldu.

İstanbul Tuzla Piyade Sınıf okulunu bitirdikten sonra 20 Haziran 1991'de tim komutanı olarak göreve başladı.

Bu göreve gitmeden önce annesi onu, kıyafetli bir fotoğraf çektirmesi için ikna etti ve ablası ile birlikte Karşıyaka'ya bir fotoğrafçıya gönderdi. Ancak o, o gün çektirdiği şu anda evinde her odada ve okulumuzun girişinde asılı olan fotoğrafları hiç göremeyecekti. Çünkü 20 Temmuz 1991'de Şırnak'ta bölücü eşkıyaya karşı girişilen bir çatışmada, timinin başında, kahramanca savaşırken şehit oldu.

Ailesi, oğullarının hatırasını evlerinde yaşatıyor. Şehit Teğmen'in odası ilk günkü gibi muhafaza ediliyor. Dolabında halen ütülü pantolonları, kazakları, oyuncak araba koleksiyonu, harp okulunda giydiği kıyafetleri duruyor. Odasında ve evin her yerinde resimleri asılı.

Bizde onun hatırasını ismi ile birlikte okulumuzda yaşatıyoruz.

Bu Güzel Okul İçin Ailesine Teşekkür Ediyoruz...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2013 - Güncelleme: 11.03.2021 14:12 - Görüntülenme: 2318
  Beğen | 0  kişi beğendi